Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση για την πεζοπορία στο Μαίναλο (Στεμνίτσα - Δημητσάνα)

Έπειτα από τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, σιγά - σιγά επανήλθαν τα πάντα σε φυσιολογικούς ρυθμούς και πάλι. Έτσι, ήρθε η ώρα και για μας, να ξεκινήσουμε το καινούριο ορειβατικό μας πρόγραμμα. 

Εγκαινιάζουμε λοιπόν, το 2018 με μια πεζοπορία στην καρδιά της Αρκαδίας και το όρος Μαίναλο. Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Ιανουαρίου, οπότε θα μεταφερθούμε στο χωριό Στεμνίτσα και θα πεζοπορήσουμε έως το χωριό Δημητσάνα. Η διαδρομή μας θα ενώσει την ιστορία δύο εκ των σημαντικότερων χωριών της Πελοποννήσου, με πολύ καίριο ρόλο και στην Ελληνική επανάσταση. 

πηγή: http://www.travelstyle.gr

Ξεκινώντας από υψόμετρο 1080 μ., που βρίσκεται η Στεμνίτσα, θα κατηφορίσουμε προς το φαράγγι του Λούσιου ποταμού, συναντώντας στο δρόμο μας ιστορικές μονές, πηγές, νερόμυλους, μπαρουτόμυλους και νεροτριβές, σε ένα μονοπάτι πλήρως σηματοδοτημένο και καλοδιατηρημένο ανάμεσα σε έλατα. Αφού φτάσουμε στο Λούσιο ποταμό (υψόμετρο 420 μ.), θα αρχίσουμε να ανηφορίζουμε προς τη Δημητσάνα με πορεία εκατέρωθεν του φαραγγιού, με εικόνες που θα μείνουν χαραγμένες στο μυαλό μας για αρκετό καιρό, καθώς από τα 950 μ. υψόμετρο που είναι χτισμένη θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τη θέα προς την πεδιάδα της Μεγαλόπολης και τον Ταΰγετο.

Η συνολική απόσταση της πεζοπορίας θα είναι 12,5 χλμ. και θα χρειαστούμε περίπου 5 ώρες. Η μεταφορά μας, από και προς το Μαίναλο θα γίνει με λεωφορείο του Συνδέσμου μας, το οποίο θα ξεκινήσει από τον Πύργο στις 7:00 το πρωί. Το σημείο συνάντησης θα είναι το πάρκινγκ του σουπερμάρκετ Lidl. Μία ακόμη στάση θα γίνει στις 7:20 στον κόμβο της Αρχαίας Πίσας.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Ορειβατικά παπούτσια, σακίδιο, μπατόν, μπουφάν αντιανεμικό - αδιάβροχο, γάντια, σκούφος.
Κατηγορία: Α+
Διάρκεια: 5 ώρες

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εξόρμησή μας, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την Πέμπτη, για την αρτιότερη οργάνωσή μας, στα τηλέφωνα: 6973381207, 6998333749.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου