Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Πεζοπορία στο όρος Ερύμανθος 30/04/2017

Φωτογραφίες: Παναγιώτα Βένδρα, Γιάννης Μπέλος, Βάσω Τσαπάρα, Σπήλιος Μιχαλόπουλος

 Άλλο ένα λιθαράκι προστέθηκε, για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματός μας, ένα λιθαράκι που ακούει στο όνομα Ερύμανθος. Στόχος μας ήταν η κορυφή Ωλενός στα 2.224μ. Όμως σύντομα καταλάβαμε ότι δύσκολα θα τα καταφέρναμε, αφού δεν είχαμε όλοι τον κατάλληλο εξοπλισμό για την καλυμμένη από χιόνι και πάγο κορυφή. Καλύτερα όμως, να τα πάρουμε από την αρχή!

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Όρος Ερύμανθος

Στο προκαθορισμένο ραντεβού όλοι ήταν στην ώρα τους, οπότε και η άφιξή μας στα χωριά Μίχα - Τσαπουρνιά, όπου ήταν η αφετηρία της διαδρομής, έγινε και αυτή στην ώρα της. Αφού καλωσορίσαμε με χαρά τα καινούρια μέλη της ομάδος μας, αρχίσαμε την προετοιμασία για την άνοδο. Σύντομα, από τα 933 μ. υψόμετρο, αρχίσαμε να κινούμαστε στο πρώτο ανηφορικό κομμάτι της διαδρομής, μέσα στο πανέμορφο ελατοδάσος. Βγαίνοντας από τα δέντρα και φτάνοντας στο Διάσελο, αντικρίσαμε για πρώτη φορά τις τρεις κορυφές που ορθώνονταν μπροστά μας, καθώς και τις συνθήκες που επικρατούσαν σε αυτές. Ταυτόχρονα συναντήσαμε και την πρώτη μας πηγή και έπειτα από ένα μικρό τονωτικό διάλειμμα συνεχίσαμε την πεζοπορία μας. 

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Όρος Ερύμανθος

Με μικρές αποκλίσεις από το βασικό μονοπάτι, για να αποφύγουμε σημεία με πάγο, και απολαμβάνοντας το μαγευτικό τοπίο φτάσαμε περίπου στα 1850 μ. υψόμετρο. Εκεί αποφασίσαμε, για λόγους ασφαλείας, να μην συνεχίσουμε μέχρι την κορυφή, καθώς το παγωμένο χιόνι απαιτούσε παραπάνω εξοπλισμό από αυτόν που είχαν τα περισσότερα άτομα. Κάπως έτσι λοιπόν, αρχίσαμε την επιστροφή προς τα χωριά Μίχα - Τσαπουρνιά, από όπου είχαμε ξεκινήσει. 

Έπειτα από συνολική πεζοπορία 6,5 ωρών, φτάσαμε στην βάση μας με το πνεύμα μας να νιώθει ακόμη την ελευθερία του βουνού και το μυαλό μας σοφότερο από την συνολική εμπειρία. Αυτά τα υπέροχα συναισθήματα ολοκληρώθηκαν στην τοπική ταβέρνα, όπου φάγαμε και ξεκουραστήκαμε σε υπέροχο κλίμα, συζητώντας για την εμπειρία μας και προσμένοντας την επόμενη.

Φωτογραφικό υλικο:

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Όρος Ερύμανθος

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Όρος Ερύμανθος

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Όρος Ερύμανθος

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Όρος Ερύμανθος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου