Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Πεζοπορία στο φαράγγι του Αλογοθέτη 28/05/2017

Φωτογραφίες:  Παναγιώτα Βένδρα, Βάσω Τσαπάρα

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήσαμε άλλη μια εκδρομή, με σκοπό να μπορέσουμε να γνωρίσουμε όλες τις κρυφές ομορφιές που έχει να μας φανερώσει ακόμα ο τόπος μας. Όπως μας ενημέρωσαν οι οδηγοί μας το φαράγγι έχει ονομαστεί Αλογοθέτη, δηλαδή η θέση των αλόγων, διότι εκεί στρατοπέδευαν εδώ τα άλογα.

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο φαράγγι του Αλογοθέτη

Έτσι μαζί με όλη την ομάδα συναντηθήκαμε για να ακολουθήσουμε ένα μονοπάτι, στο οποίο ο Σύνδεσμος μας δεν έχει ξανά βρεθεί. Πρόκειται για το φαράγγι του Αλογοθέτη, έτσι ξεκινώντας την πεζοπορία μας λίγο έξω από την Νεμούτα στην περιοχή Τσαπαρεϊκά, με πολύ διάθεση και όρεξη για να ζήσουμε νέες περιπέτειες προσεγγίσαμε το φαράγγι, που ήταν και το κυριότερο κομμάτι της διαδρομής μας.

Η διαδρομή ήταν συνέχεια κατηφορική με κάποια σημεία πιο έντονης δυσκολίας. Το φαράγγι ήταν αρκετά μεγάλο με πυκνή βλάστηση, βράχια και μεγάλες πέτρες με εσοχές, από τις οποίες έπρεπε να περάσει κανείς για να συνεχίσει την διαδρομή του. Υπήρχαν κλειστά περάσματα σε πολλά σημεία κάνοντας έτσι την διάσχιση μας μέσα από  το φαράγγι πιο περιπετειώδες.



Με  το κλίμα να είναι πολύ ωραίο στην μικρή ομάδα μας, βγαίνοντας από το φαράγγι και έχοντας ζήσει όλη την "περιπέτεια" στην μικρή αυτή ζούγκλα, που μόλις είχαμε αφήσει πίσω μας, συνεχίσαμε μέχρι το χωριό Κάμενα, όπου ολοκληρώθηκε και η πεζοπορία μας. Εκεί μας περίμεναν οχήματα το οποία θα μας γύριζαν στα αυτοκίνητα μας.

Φωτογραφικό Υλικό:

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο φαράγγι του Αλογοθέτη


Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο φαράγγι του Αλογοθέτη

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο φαράγγι του Αλογοθέτη

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο φαράγγι του Αλογοθέτη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου