Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραϊκού 14/05/2017

Φωτογραφίες: Παναγιώτα Βένδρα, Σπήλιος Μιχαλόπουλος

Η περασμένη Κυριακή (14 Μαΐου) ήταν μια μέρα καινούργιων γνωριμιών για τον Σύνδεσμο μας και τους φίλους του, καθώς συμμετείχαμε στο 37ο Πανελλήνιο πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού μαζί με αρκετά ακόμα Πεζοπορικά και Ορειβατικά Σωματεία. Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι το φαράγγι εκείνη την μέρα είχε πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Αμέσως βρήκαμε φίλους από άλλα Σωματεία που έγιναν συνοδοιπόροι αυτής της όμορφης διοργάνωσης.


Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. 37ο Πανελλήνιο πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού


Το πούλμαν, το οποίο μας παρέλαβε από τα προκαθορισμένα σημεία, μας άφησε στην αρχή ενός μονοπατιού πάνω από το χωριό Κάτω Ζαχλωρού, όπου ήταν και η αφετηρία της πεζοπορίας μας. Ακολουθώντας, λοιπόν,  ένα αρκετά κατηφορικό μονοπάτι φτάσαμε μετά από λίγη ώρα στο χωριό.

Η διαδρομή από Κάτω Ζαχλωρού μέχρι τα Νιάματα ήταν κυριολεκτικά πάνω στις ράγες, μέσα στο φαράγγι, με το ποτάμι να μας ακολουθεί από κάτω και τα πλατάνια να στέκονται πολύ επιβλητικά γύρω μας λόγω του ποταμιού που βοηθάει στην πλούσια βλάστηση της περιοχής. Η πεζοπορία μας σε αυτή την φυσική ομορφιά εναλλασσόταν με κομμάτια που αποτελούνταν από στοές, σπήλαια και γέφυρες συνθέτοντας ένα πολύ όμορφο κάδρο.

Ο Σύλλογος Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης - Προστασίας περιβάλλοντος Καλαβρύτων είχε φροντίσει να υπάρχουν διασώστες σε διάφορα σημεία στην διαδρομή μας, καθώς και ένα ευχάριστο διάλειμμα με λουκούμια και τσίπουρο, τα όποια παρέχονταν σε όλους τους πεζοπόρους. Στα Νιάματα οι διοργανωτές περίμεναν τον κόσμο ώστε να μοιράσουν νερά, φρούτα και επαίνους για την συμμετοχή στην πεζοπορία.

Ο Σύνδεσμος μας μετά το ευχάριστο διάλειμμα συνέχισε την πεζοπορία μέχρι το Διακοπτό, παρά το αρχικό μας πλάνο, λόγω αδυναμίας του Οδοντωτού να καλύψει τις ανάγκες της εκδήλωσης. Εκεί φάγαμε σε τοπική ταβέρνα, με το κλίμα να είναι ζεστό και ενθουσιώδες απολαύσαμε μια υπέροχη μέρα με παλιούς και νέους φίλους.

Φωτογραφικό Υλικό:


Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο 37ο Πανελλήνιο πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού


Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο 37ο Πανελλήνιο πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο 37ο Πανελλήνιο πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στο 37ο Πανελλήνιο πέρασμα στο Φαράγγι του Βουραϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου