Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Εθελοντική σηματοδότηση μονοπατιού "Οι γειτονιές των Ξωτικών"

Μία από τις πιο σημαντικές εργασίες ενός σωματείου που έχει σκοπό την ανάδειξη ενός τόπου, είναι η σηματοδότηση των μονοπατιών. Εργασία που δίνει την δυνατότητα στον εκάστοτε επισκέπτη να μπορεί να απολαύσει τις ομορφιές μιας περιοχής, γνωρίζοντας τον χρόνο που πρέπει να διαθέσει, χωρίς να αισθάνεται αβεβαιότητα για την κατεύθυνση και την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει. 

Έχοντας κατά νου τα παραπάνω και κατανοώντας τη σημασία τους, πραγματοποιούμε την ερχόμενη Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017, σύμφωνα και με το πρόγραμμα που έχουμε δημοσιεύσει, εθελοντική σηματοδότηση σε ένα από τα μονοπάτια που έχουμε φροντίσει να ξαναζωντανέψουν. Το μονοπάτι με την ονομασία "Οι γειτονιές των Ξωτικών".

Ο Ελληνικός ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας σηματοδοτούν τις γειτονιές των Ξωτικών

Ο Ελληνικός ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας σηματοδοτούν τις γειτονιές των Ξωτικών

Πρόκειται για ένα μονοπάτι κυκλικής διαδρομής, με αφετηρία και τέλος στο χωριό Λάσδικα, συνολικής απόστασης περίπου 10 χλμ, που συνδυάζει δύο πανέμορφα φαράγγια της περιοχής, του Κρυονερίου και του Ενιπέα και με ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Νεράιδα. Το συγκεκριμένο μονοπάτι έχει επιπλέον σημασία, καθώς με τις κατάλληλες αλλαγές, μπορεί να τερματίζει, αντί για το χωριό Λάσδικα, στα χωριά Δούκας, Μηλιές ή Νέα Πέρσαινα και κατ' επέκταση στο Δρυοδάσος της Φολόης.  Άρα, αυτόματα, καθίσταται ως βασικό μονοπάτι της περιοχής. 

Ο Ελληνικός ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας σηματοδοτούν τις γειτονιές των Ξωτικών

Ο Ελληνικός ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας σηματοδοτούν τις γειτονιές των Ξωτικών

Καλούμε λοιπόν, όλους τους φίλους της φύσης και του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας, να συνδράμουν στην προσπάθειά μας αυτή, με όποιον τρόπο μπορούν. Ακόμη και η απλή παρουσία είναι σημαντική, αφού ο εμπλουτισμός της ομάδος με παραπάνω ευχάριστη διάθεση μπορεί να επιτευχθεί, με μια μεγάλη παρέα φίλων που θα τη στηρίζει ηθικά!

Η απαραίτητη υλικοτεχνική προεργασία έχει ήδη γίνει από εμάς. Έτσι, το μόνο που χρειάζεται είναι η παρουσία των φίλων μας, την Κυριακή το πρωί στις 9:30 στο καφενείο του χωριού Λάσδικα. Έπειτα από ένα σύντομο καφέ επί τόπου, θα ξεκινήσουμε την πορεία και την εργασία μας στο μονοπάτι. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 6973381207.

Ο Ελληνικός ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας σηματοδοτούν τις γειτονιές των Ξωτικών στο οροπέδιο της Φολόης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου