Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση για την πεζοπορία στο Φαράγγι των Κενταύρων

Την Κυριακή στις 3 Ιουλίου πραγματοποιείται  η πεζοπορία μας στο Φαράγγι των Κενταύρων, παρέα με τον "Όμιλο φίλων ακτής". Μια κυκλική διαδρομή που έχει σηματοδοτηθεί από το Σύνδεσμο μας, παράλληλα στον ποταμό Σελλήεντα με αρχή και τέλος το χωριό Φολόη.
Πρόκειται για ένα φαράγγι που χαρίζει στους πεζοπόρους μια μοναδική εμπειρία άγριας ομορφιάς και αρμονίας της φύσης, καθώς το ελαφρώς κατηφορικό μονοπάτι επιτρέπει να απολαύσουμε την πλούσια βλάστηση του τόπου καταλήγοντας στο Δρυοδάσος, ενώ λίγη ώρα αργότερα βρισκόμαστε να περπατάμε ανάμεσα σε δύο τοίχους ύψους 30 μέτρων δίνοντάς μας την ευκαιρία να αντιληφθούμε το μεγαλείο της αρμονίας της φύσης. Αφού τελειώσει η πορεία μέσα στο φαράγγι έχει σειρά ο ποταμός Σελλήεντας να μας χαρίσει μια υπέροχη αίσθηση δροσιάς και ξεκούρασης ανάμεσα στα πελώρια πλατάνια του, δίνοντας μας δυνάμεις για το τελευταίο κομμάτι της πεζοπορίας μας, όπου το ανηφορικό τμήμα μήκους 1200 μέτρων μας χαρίζει μια πανοραμική θέα με καινούργιες εικόνες που θα χαραχθούν στην μνήμη μας προσμένοντας την επόμενη εξόρμηση μας!!


Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους και τα μέλη του Συνδέσμου, ότι ώρα συνάντησης θα είναι στις 11 το πρωί στο Μουσείο Φολόης "Μπάμπης Παπαθεοδώρου".

Απαραίτητος εξοπλισμός: Δεύτερα παπούτσια και μακρύ παντελόνι.
Κατηγορία: A
Διάρκεια: περίπου 3 ώρες

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν μέχρι και το Σάββατο για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής στα τηλέφωνα 6986730108, 6981638946


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Πεζοπορία στη Νέδα 19/06/2016


Το σημείο συνάντησης ήταν στην διασταύρωση Κάλου Νερού ώρα 9:30. Όπως αναμέναμε η πεζοπορία στο φαράγγι της Νέδα ήταν μια σημαντική παρακαταθήκη για τους φίλους και τα μέλη του συνδέσμου μας, που έδωσε την ευκαιρία σε αρχάριους και πεπειραμένους να απολαύσουν και να γνωρίσουν αυτήν τη πανέμορφη διαδρομή και να αναμένουν με ανυπομονησία την επόμενη εξόρμηση μας...

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας στη Νέδα
"...και στα σχοινιά αναρρίχησης που μας βοήθησαν να φτάσουμε στους καταρράκτες..."
                       
Όλοι οι συμμετέχοντες περίμεναν την πρώτη επαφή με το νερό του ποταμού, που θα τους δρόσιζε έπειτα από την τρίωρη διαδρομή με το αυτοκίνητο μέσα στον καύσωνα και φυσικά το απόλαυσαν δεόντως. Ακολουθώντας την κοίτη του ποταμού φτάσαμε στο λεγόμενο "στόμιο" και στα σχοινιά αναρρίχησης που μας βοήθησαν να φτάσουμε στους καταρράκτες 10 μέτρα πιο ψηλά. Όπου μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα, και για τους τολμηρούς μπάνιο στον καταρράκτη, πήραμε το μονοπάτι της επιστροφής.

Η συνολική διάρκεια της πεζοπορίας ήταν περίπου 3 ώρες αφήνοντας μας υπέροχες αναμνήσεις! Φυσικά από τις αναμνήσεις δεν μπορεί να λείπει και το φαγοπότι που ακολούθησε σε τοπική ταβέρνα στο χωριό Πλατάνια!

Φωτογραφικό Υλικό :

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας στη Νέδα

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας στη Νέδα

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας στη Νέδα

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας στη Νέδα


Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Ανακοίνωση για την πεζοπορία στη Νέδα

Για την πεζοπορία στην Νέδα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους φίλους και τα μέλη του Συνδέσμου, ότι η ώρα συνάντησης θα είναι 7:30 στο χωριό Λάλα. Για όσους έρχονται από άλλα μέρη εκτός του οροπεδίου, το ραντεβού είναι 9:30 στη διασταύρωση του Καλού Νερού, από 'που όλοι μαζί θα πάμε προς το χωριό Πλατανιά. 
Απαραίτητα για την εξόρμηση μας είναι: Δεύτερα παπούτσια και κάλτσες, μαγιώ - πετσέτα, ένα ελαφρύ μπουφάν και ορειβατικά παπούτσια. Να ενημερώσουμε ότι υπάρχουν σημεία που αναγκαστικά θα κολυμπήσουμε και μεγάλο μέρος της πεζοπορίας είναι εντός του νερού, γι' αυτό κρίνεται απαραίτητος ο παραπάνω εξοπλισμός. 
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν μέχρι και το Σάββατο για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων 2016

Το πρόγραμμα αποτελεί έναν γενικό οδηγό για τις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα μέχρι και το τέλος του έτους, ώστε οι ενδιαφερόμενοι φίλοι και τα μέλη του Συνδέσμου, να μπορούν να φτιάξουν το πρόγραμμά τους. Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε δραστηριότητα, θα αναρτώνται μία με δύο εβδομάδες πριν στο Βlog και το Facebook του Συνδέσμου μας.

19 Ιουνίου 2016

Ποταμός Νέδα 
Κατάβαση του φαραγγιού του ομώνυμου θηλυκού ποταμού
Κατηγορία Α+
Ώρες 6:00
Όσοι επιθυμούν μπορούν να διανυκτερεύσουν από το Σάββατο σε σκηνές

3Ιουλίου 2016

«Φαράγγι των Κενταύρων»
Κυκλική διαδρομή στο πανέμορφο Φαράγγι που είναι σηματοδοτημένο από το Σύνδεσμό μας, παράλληλα στον ποταμό Σελλήεντα με αρχή και τέλος στο χωριό Φολόη
Κατηγορία Α
Ώρες 3:00

17 Ιουλίου 2016

Αγία Τριάδα - Καρπέτα
Κατάβαση με παράλληλη διαδρομή στον Πηνειό και δυνατότητα να κάνουμε μπάνιο στις δύο παραμυθένιες φυσικές λιμνούλες.
Κατηγορία Α+
Ώρες 3:30

31 Ιουλίου 2016

Άμπουλας Νεμούτα
Κατάβαση του πυκνού Φαραγγιού του Άμπουλα με αρκετούς καταρράκτες και άγρια ομορφιά
Κατηγορία Α+
Ώρες 4:30

12-13 Αυγούστου 2016

Ποδηλατοβόλτα «Ηρακλής Χατζηαγγελίδης» 2016
Για δεύτερη χρονιά συνδιοργανώνουμε με τον Σύλογγο Προστασίας της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς "ΩΛΟΝΟΣ" την ποδηλατοβόλτα στο δρυοδάσος Φολόης. Φέτος με την επωνυμία «Ηρακλής Χατζηαγγελίδης», στη μνήμη του λάτρη του δάσους και του ποδήλατου, που από τη στιγμή που γνώρισε την περιοχή μας δεν θέλησε να την αποχωριστεί.
Θα υπάρξουν δύο διαδρομές μήκους 20 και 5 χλμ για αθλητές και οικογένειες αντίστοιχα.

14 Αυγούστου 2016

3ο Φώτοράλλυ Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.
Για τρίτη χρονιά διοργανώνουμε το παιχνίδι που όποιος συμμετείχε το λάτρεψε, δοκιμάζοντας την οξύτητα της όρασης και την αντοχή τους.

18 Αυγούστου 2016

Νυχτερινή πεζοπορία με πανσέληνο στο Οροπέδιο Φολόης
Απολαμβάνουμε το Αυγουστιάτικο φεγγάρι με μία πεζοπορία μικρής διάρκειας και φιλική προς όλους

23 Αυγούστου 2016

Αθλοπαιδιές 2016
Για ακόμη μία χρονιά περνάμε ένα όμορφο και ξέγνοιαστο απόγευμα με ομαδικά παιχνίδια που φέρνουν μόνο χαρά και ευεξία στο χωριό Μηλιές

11 Σεπτεμβρίου 2016

«Οι γειτονιές των Ξωτικών»
Διάσχιση δύο φαραγγιών με αρχή και τέλος στο χωριό Λάσδικα. Πρόκειται για τα φαράγγια του Κρυονερίου και του Ενιπέα.
Κατηγορία Α+
Ώρες 4:30

25 Σεπτεμβρίου 2016

Μαίναλο
Πεζοπορία Πιάνα-Σπήλαιο Πανός-Λυκόρεµα-Ποταµός Ελισσώνας-Αρκουδόρεµα
Κατηγορία Α+
Ώρες 3:30

9 Οκτωβρίου 2016

Αρχαία Πίσα – Αρχαία Ολυμπία
Ένα πολύ όμορφο και εύκολο μονοπάτι που συντηρεί ο τοπικός Σύλλογος της Αρχαίας Πίσας. Δίνει την δυνατότητα στον πεζοπόρο να απολαύσει τον αρχαιολογικό χώρο από ψηλά.
Κατηγορία Α
Ώρες 2:00

23 Οκτωβρίου 2016

Βουραϊκός
Κατάβαση από τα Καλάβρυτα στο Διακοπτό ακολουθώντας τις γραμμές του οδοντωτού σιδηρόδρομου και επιστροφή με αυτό
Κατηγορία Α
Ώρες 6:00

6 Νοεμβρίου 2016

Λάμπεια Όρη
Κυκλική ανάβαση στην κορυφή Ανάληψη 1798μ. από το χωριό Τσίπιανα διασχίζοντας υπέροχο ελατοδάσος
Κατηγορία Α+
Ώρες 6:00

20 Νοεμβρίου 2016

Παναχαϊκό
Πουρναρόκαστρο - Ψάρθι - Πουρναρόκαστρο ομαλή ανάβαση 800μ. υψομετρικής διαφοράς
Κατηγορία Α+
Ώρες 5:00