Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Πεζοπορία Αρχαία Πίσα - Αρχαία Ολυμπία 9/10/2016

Φωτογραφίες: Μιχαλόπουλος Σπήλιος

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πεζοπορία Αρχαία Πίσα - Αρχαία Ολυμπία. Πεζοπόροι από Αμαλιάδα, Πύργο, Αρχαία Πίσα (Μιράκα), Λάλα και Μηλιές συναντηθήκαμε στις 9:30 το πρωί μπροστά στον ξενώνα "Βάκχο", όπου και άρχισε η διαδρομή μας αφού η αρχή του μονοπατιού ήταν 50 μέτρα μακριά.

Πεζοπορία Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην Μιράκα

Η διαδρομή ήταν αρκετά εύκολη, αφού ο Φυσιολατρικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Πίσας είχε φροντίσει για την εξομάλυνση κάποιων ολισθηρών κομματιών όπως και για την διάνοιξη και την συντήρηση του μονοπατιού. 

Ευχάριστη έκπληξη ήταν, η μεγάλη ποικιλία σε άγρια αρωματικά βότανα και φυτά που είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε διασκορπισμένα καθ' όλη την διάρκεια της διαδρομής μας.

Όπως ήταν αναμενόμενο η διαδρομή είχε μεγάλο πολιτιστικό ενδιαφέρον αφού μπορέσαμε να απολαύσουμε όλη την ιστορία του τόπου από...ψηλά! Η Ολυμπιακή Ακαδημία, ο αρχαιολογικός χώρος, καθώς ολόκληρη η περιοχή γύρω από αυτά τα σπουδαία μνημεία εκτείνονταν μπροστά μας σε όλο τους το μεγαλείο.

Πεζοπορία Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην Μιράκα


Η διαδρομή μας κατέληγε στο νέο Μουσείο την Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μας περίμεναν αγροτικά αυτοκίνητα για την επιστροφή μας. Συνεπαρμένοι όμως από την πολιτιστική κληρονομία και έπειτα από πρόταση του Συνδέσμου μας, οι συμμετέχοντες αποφάσισαν να συνεχίσουν λίγο ακόμα, αυτή την φορά μέσα στην Αρχαία Ολυμπία, όπου επισκεφτήκαμε το Μουσείο εφευρέσεων του Αρχιμήδη, αφού είχαμε έρθει σε συνεννόηση με τους υπευθύνους στα μέσα της εβδομάδας. Αυτοί φρόντισαν να μας κάνουν μια πολλή όμορφη, σύντομη αλλά και περιεκτικότατη ξενάγηση, η οποία μας καθήλωσε και μας εντυπωσίασε όλους. Στην συνέχεια ακολούθησε φαΐ και ξεκούραση στην τοπική ταβέρνα "Βάκχος" στην Μιράκα. 

Φωτογραφικό Υλικό:

Πεζοπορία Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην Μιράκα

Πεζοπορία Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην Μιράκα

Πεζοπορία Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην Μιράκα

Πεζοπορία Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. στην Μιράκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου