Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση για την πεζοπορία στις "Γειτονίες των Ξωτικών"

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου θα συναντηθούμε στις 9 το πρωί στην είσοδο του χωριού Λάσδικα, για άλλη μια προγραμματισμένη εξόρμηση μας στις "Γειτονίες των Ξωτικών"!

Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο. Φαράγγι Ενιπέα

Πρόκειται για μια διαδρομή που θα μας ξεναγήσει σε δύο από τα φαράγγια της περιοχής, τα οποία αποτέλεσαν πηγές έμπνευσης δεκάδων μεταφυσικών ιστοριών.

Το φαράγγι του Κρυονερίου και του Ενιπέα θα μας χαρίσουν εικόνες μαγευτικές που θα μας κάνουν να αναρωτιόμαστε, μήπως μένουν ξωτικά και Νεράιδες σε αυτό το μέρος που είναι λες και έχει βγει από παραμύθι. Ξεκινώντας την πεζοπορία μας από το φαράγγι του Κρυονερίου μέχρι το χωριό Νεράιδα, όπου συναντάμε τον ποταμό Ενιπέα ακολουθώντας την κοίτη του, θα ανηφορίσουμε προς τις πηγές του. Στην συνέχεια της διαδρομής θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μοναδικές εικόνες, όπως μικρούς καταρράκτες, σταλακτίτες - σταλαγμίτες , και κυρίως την άγρια και παρθένα φύση, που θα μας κάνουν να ψάχνουμε μήπως μας κοιτάνε από κάπου δυο ματάκια ξωτικών!

Πρόκειται για δυο τελείως διαφορετικά φαράγγια μεταξύ τους. Το φαράγγι του Κρυονερίου είναι ελαφρώς κατηφορικό, εύκολα προσπελάσιμο ανάμεσα στα ελάχιστα πεύκα που κατάφεραν να γλυτώσουν από τις φωτιές του 2007. Το νερό μας ακολουθεί σχεδόν σε όλη την διαδρομή (δυο παραπόταμοι του Ενιπέα) αλλά δεν θα χρειαστεί να βραχούμε καθόλου. Το φαράγγι του Ενιπέα από την άλλη έχει αναγκαστική διαδρομή μέσα από την κοίτη του ποταμού, ανάμεσα σε μεγάλους βράχους και πυκνή βλάστηση, με πιθανότητα, σε συγκεκριμένα σημεία, το ύψος του νερού να φτάνει μέχρι το γόνατο. Η πορεία γίνεται δυσκολότερη λόγω του πετρώδους εδάφους.

Απαραίτητος εξοπλισμός: Δεύτερα παπούτσια, δεύτερα ρούχα
Κατηγορία: Α+
Διάρκεια: 4:30 ώρες

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν μέχρι το Σάββατο, για περαιτέρω πληροφορίες και για την καλύτερη οργάνωση της εκδρομής στα τηλέφωνα: 6973381207, 6981638946




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου