Ε.Ο.Σ.Φ.ΑΡ.Ο.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.

Translate

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

2ο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού Δρυοδάσους Φολόης

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης Αρχαίας Ολυμπίας διοργανώνει κυνήγι χαμένου θησαυρού μέσα στο "μυστηριώδες" δάσος της Φολόης. 


Το σενάριο φέτος είναι συνέχεια του περσινού με πολλά στοιχεία από την ελληνική μυθολογία:

Αγαπημένε μου ανηψιέ,

δεν έχω λόγια που να μπορούν να εκφράσουν τη χαρά μου για τον εκπληκτικό άθλο που καταφέρατε να πετύχετε πέρυσι, εσύ και οι φίλοι σου. Αν σκεφτείς ότι έψαχνα να βρω τα χρυσά μήλα όλα τα τελευταία χρόνια της ζωής μου, ενώ εσείς με ελάχιστη βοήθεια το καταφέρατε σε λίγες ώρες, μόνο άθλο μπορείς να το ονομάσεις αυτό σας το κατόρθωμα!
Κάνατε καταπληκτική δουλειά, όμως από τη στιγμή που φύγατε και μετά, με ειδοποίησαν οι ντόπιοι ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με το δέντρο που φυτέψατε. Φαίνεται να μην είναι απόλυτα υγιές και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα καρποφορήσει και σύντομα θα ξεραθεί. Πολλοί είναι αυτοί που ενδιαφέρθηκαν να βοηθήσουν. Έτσι έφεραν γεωπόνους από κάθε γωνιά της υφηλίου, οι οποίοι όμως δεν μπόρεσαν να βρουν την αιτία που προκαλεί την ασθένεια στο δέντρο.
Αφού, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται για κάποια κοινή ασθένεια, μάλλον πρέπει να ψάξουμε για άλλη αιτία. Ίσως, για κάτι πιο μεταφυσικό! Τυχαία, πριν από μερικές μέρες διάβασα ένα άρθρο του ειδικού στην ελληνική μυθολογία Ξενοφών Αρχαιομανή. Στο συγκεκριμένο άρθρο, έγινε μια προσπάθεια καταγραφής όλων τον μικρών θεοτήτων που λάτρευαν οι αρχαίοι Έλληνες. Σ’ αυτές τις θεότητες ανήκουν και οι προστάτιδες των δασών, οι Δρυάδες και οι Αμαδρυάδες.
Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι ίσως κάποια από αυτές έχει δυσαρεστηθεί, για κάποιο λόγο που εμείς δεν γνωρίζουμε και δεν αφήνει το δεντράκι να επιβιώσει.
Νομίζω πάντως ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει να μάθουμε. Να βρεθούμε στον μέρος που φυτέψατε το δέντρο και να κάνουμε μόνοι μας αυτοψία. Βέβαια, ο πληθυντικός όπως καταλαβαίνεις είναι αδύνατος, λόγω της κατάστασης της υγείας μου. Ίσως, αν ζητούσες ξανά την βοήθεια των θαυματουργών φίλων σου, να μπορούσατε να λύσετε και αυτό το μυστήριο.
Γνωρίζω ότι είσαι πολυάσχολος και είναι δύσκολο να αφήνεις κάθε τόσο τις δραστηριότητές σου για τον περίεργο θείο σου, αλλά ξέρω επίσης ότι λατρεύεις τα μυστήρια που ακονίζουν το μυαλό και θα τα καταφέρεις να κλέψεις λίγο χρόνο.

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων,
ο θείος σου
Ονούφριος Ψαχνομήλας  

Αν λοιπόν είστε λάτρεις των μυστηρίων, ελάτε να ακονίσουμε μαζί το μυαλό μας και να διασκεδάσουμε, την τελευταία Κυριακή της αποκριάς, 22 Φεβρουαρίου 2015, στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο δρόμο προς Πέρσαινα στις 12:00 το μεσημέρι. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να φτιάξετε ομάδες από 4 έως 6 άτομα. Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 6985659908 και 6986730108. Η συμμετοχή θα είναι 2 ευρώ ανά άτομο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου